Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Нарежете доматите наполовина и издълбайте вътрешността им. Оставете ги да се отцедят. Нарежете доматената вътрешност.
Разполовете чушките и ги намажете с 1 с.л. зехтин. Запечете ги за 15 минути. След това заедно с доматите ги наредете в тава и ги поръсете със сол и черен пипер.
Запържете лука в оставащия зехтин. Добавете чесъна и нарязаните бадеми. Махнете от котлона и смесете с ориза, нарязаната доматена вътрешност, ментата, магданоза и стафидите. Овкусете със сол и черен пипер.
Напълнете зеленчуците. Сипете 150 мл вряща вода около зеленчуците и запечете за 20 минути. Поръсете с целите бадеми и още малко зехтин и допечете за още 20 минути.