Начин на приготвяне
Дюлите се обелват, кората се залива с водата и се вари 30 минути на среден огън. В това време дюлите се режат на половинки, сърцевината се маха и плодовете се режат на резени с дебелина 2 сантиметра.
Слагат се в прецедената отвара от кората. Варят се 10 минути, вадят се с решетъчна лъжица. Отварата се прецежда и към нея се добавя захарта. Сварява се до пълното разтваряне на захарта и се сваля от котлона.
Дюлите се слагат в сиропа, съдът се покрива с кърпа и се оставя за 12 часа. След това сиропът с дюлите се загрява при непрекъснато бъркане, докато кипне.
Портокалите се нарязват на тънки кръгчета, без да се белят. Нарязаните портокали се пускат при дюлите и се варят на минимален огън 40 минути, докато дюлите не станат златисти.
Сладкото се разпределя в сухи чисти буркани, затварят се, обръщат се и се оставят за 8 часа. Съхраняват се на хладно.