Начин на приготвяне
Гъшият дроб се слага за малко във фризера, за да стегне. Нарязва се на тънко и се запечатва на сух (без мазнина) тефлонов тиган. Гъшият дроб съдържа изключително висок процент мазнини и той сам си пуска мазнина, така че няма да загори).
След като се зачерви от едната страна, се обръща, за да се обработи и от другата.
След изваждането му от тигана се слага за кратко върху чиния със салфетка, за да се попие излишната мазнина.
Портокалът се измира и се нарязва заедно с кората на колелца, върху които се поставят готовите вече парченца гъши дроб.
Консервата ананас на шайби се отваря, отцежда се сокът за пиене, и се използват целите шайби, върху които се нареждат останалите парченца гъши дроб.
Гарнира се със сладко от боровинки.
Коментари
Препоръчвам ви след като извадите дроба от фризера и го нарежете (всъщност единствено, за да се нареже добре е нужно да стегне) оставете го на стайна температура известно време, но покрит с прозрачно фолио и завит с кърпа, за да не се променя цвета му и да се окисли. Това е нужно, за да се сготви по- бързо и равномерно. В противен случа - студен, изваден току що от фризера и после в тигана на силен огън (силния огън е задължителен) отвътре остава суров. Това зависи и от дебелината на парченцата, но го казвам, защото по принцип е добре да са по- дебели, иначе се стопяват за отрицателно време.