Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Клафути с ябълка и малини

Клафути с ябълка и малини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Клафути с ябълка и малини1 / 2
02/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Има нещо неустоимо в плодовите сладкиши и често можем да бъдем забелязани как се поддаваме на изкушението"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • малини - 225 г
  • брашно - ½ ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • ром - 2 ч.л.
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за печене с диаметър 23 см с разтопено масло. Пресейте брашното в купа, добавете към него захарта и солта.

Направете дупка в центъра и изсипете яйцата. Прибавете млякото, рома, ванилията и лимоновия сок. Разбъркайте всичко много добре.

Нарежете ябълките на тънки резени и ги смесете с почистените малини. Наредете ги на дъното на формата, а върху тях изсипете тестото.

Печете около 40 минути, извадете от фурната и оставете клафутито да се охлади. Обърнете, нарежете и го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: