Сладко от праскови на фурна

НелаНелаНовак
04/09/2015
"Всеки път, когато приготвяме сладко от праскови, си представяме, че в бурканчетата слагаме и частица от лятното слънце!"
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции8 бурканчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 533
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете сорт праскови, чиято кожа лесно да се бели. Обелете ги, махнете костилките и ги нарежете на кубчета. Сипете плодовете в дълбока тава и поръсете със захарта.

Оставете да престои за през нощта (поне 12 часа). На следващия ден сложете сладкото да се пече в умерена фурна до типичната за сладко гъстота на сиропа - капката не трябва да се разтича по чиния.

Извадете сладкото от праскови от печката, объркайте с лимонтузуто и разпределете в бурканчета, докато е горещо. Затворете бързо с капачки и обърнете надолу, докато изстинат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар