Начин на приготвяне
Изберете сорт праскови, чиято кожа лесно да се бели.
Обелете ги, махнете костилките и ги нарежете на кубчета. Сипете плодовете в дълбока тава и поръсете със захарта.
Оставете да престои за през нощта (поне 12 часа). На следващия ден сложете сладкото от праскови да се пече в умерена фурна до типичната за сладко гъстота на сиропа - капката не трябва да се разтича по чиния.
Извадете сладкото от праскови от печката, объркайте с лимонтузуто и разпределете в бурканчета, докато е горещо.
Затворете бързо с капачки и обърнете надолу, докато изстинат.
Сладкото от праскови на фурна е готово.
С готовото сладко от праскови препоръчваме да опитате нашите рецепти за чийзкейк със сладко или кекс със сладко.