Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдък със смокини

Пъдпъдък със смокини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пъдпъдък със смокини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Когато поводът е специален, нека ястието да е изискано и запомнящо се"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 8 бр.
  • смокини - 6 бр.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 15 г
  • шери - 6 с.л.
  • царевично брашно - 1.5 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете почистените пъдпъдъци сол и черен пипер. Нарежете смокините на четвъртинки и напълнете пъдпъдъците с част от тях, вържете краката им с конец.

Разтопете маслото в тиган и изпържете пъдпъдъците за 5-6 минути, като ги обръщате. Добавете шерито и гответе 1 минута, прибавете бульона, чесъна, мащерката и дафиновия лист.

Кипнете, намалете котлона, сложете капак и задушете за 20 минути.

Прибавете оставащите четвъртини смокини и гответе още 4 минути.

Прехвърлете пъдпъдъците и смокините в чиния. Кипнете оставащата течност, добавете предварително размитото в малко вода брашно и гответе 3 минути.

Сервирайте пъдпъдъците със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: