Ориз с дробчета по селски

Ориз с дробчета по селски
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако са ви останали дробчета, защо не ги сготвите по тази рецепта с ориз - вкусът на това ястие е повече от разкошен"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • пилешки дробчета - 500 г
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно моркова и лука, запържете до омекване.

Добавете към тях добре измития ориз, чаша вода и кубчето бульон.

Разбъркайте до поемане на водата от ориза, овкусете с черен пипер и сол.

Сложете ориза в тава, долейте още 1 и 1/2 чаша вода и поставете пилешките дробчета отгоре.

Печете дробчетата с ориз на фурна за 60 мин. или до готовност на 200 градуса.

Ориза с дробчета по селски поднесете, поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: