Класически масленки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Бързите масленки са познати от детството на почти всички. Те изключително пръхкави и вкусни. Рецептата за бързи сладки с мас е лесна, много икономична, а резултатът - много вкусен!"

Необходими Продукти

  • мас - 200 г размекната, свинска
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - около 400 г
  • ванилия - 4 прахчета
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с голяма вилица яйцето, размекналата се свинска мас и захарта. Добавете сместа към брашното с ванилията.

Замесете тестото бързо, за да не размекне прекалено мазнината. Тестото разточете на кора с дебелина около 5 мм и изрежете желаните от вас форми - квадратчета, правоъгълници, кръгчета и т.н., а дори може да оформите масленките на топчета.

Подреждайте ги върху тава с хартия за печене и ги изпечете на 180 градуса за около 10-12 минути - докато порозовеят съвсем леко.

Готовите масленки още горещи се овалват в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Масленките от едно време.
21.01.2022 10:17
9
3
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Трябва да направя масленки тия дни.
21.05.2016 14:53
4
10