Еленски каренца

ЕфросияЕфросияНовак301
04/11/2010
"Карета от еленско месо, ястие, което ще накара и гурманите да се облизват "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 796
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • еленско месо - 4 карета, по 150 - 200 г
  • лук - 12 малки главички
  • сметана - 100 г заквасена
  • бульон - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 пакетче масло
  • люти чушки - 2 броя
  • сол
  • мащерка - 1 щипка
  • мазнина - 4 лъжици олио, за маринатата
  • оцет - 6 лъжици винен, за маринатата
  • лук - 1 глава ситно нарязана, за маринатата
  • мащерка - 1 щипка
  • розмарин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате каретата за 6-8 часа в маринатата, приготвена от изброените продукти. Обръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета и запържвате заедно с лука в тиган с масло.

Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката. Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната.

Задушава се, докато месото стане готово. Накрая се посолява.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар