Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински каренца в балсамова редукция

Свински каренца в балсамова редукция

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свински каренца в балсамова редукция
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Изискано ястие за ценители, създадено да покорява и впечатлява"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 400 г
  • соев сос - 2 с.л
  • черен пипер
  • универсална подправка - подправка за свинско
  • балсамов оцет - 200 мл
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От филето нарежете малки каренца. В купа смесете соевия сос, черен пипер и подправката.

Сложете месото и го оставете в хладилника за 1 час. След това ги запечете в тиган с малко олио.

В друг тиган сипете балсамикото и захарта на котлона. След като заври, намалете и варете докато се сгъсти (около 25 минути).

Към края на варенето прибавете пържолките.

Внимавайте да не го преварите, след изстиване соса се сгъстява още, при необходимост сипете малко вода.

Свинските каренца в балсамова редукция са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: