Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Чудни свински каренца с хамон

Чудни свински каренца с хамон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Чудни свински каренца с хамон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Това е ястие от моята графа Бързо, лесно, вкусно, което освен тези три качества притежава и способността да пленява заради изкусителния си вид."

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 6 - 8 бр. по - дебели каренца
  • хамон - 8 слайса (Серано)
  • сирене - 8 триъгълни плочки, Манчего
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - по желание
  • черен пипер - по желание
  • босилек - свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете месцата на стайна температура за около половин час като по желание натриете всяко каренце с малко черен пипер (за тази рецепта ползвайте по-дебели пържолки от контрафиле, за да са сочни и да доминират над хамона, тъй като в противен случай неговият по- силен вкус и соленост ще грабнат главната роля).

Махнете външните люспи на скилидките чесън като оставите по-твърдата обвивка. Смачкайте ги с натиск на дланта или с широката част на ножа.

Загрейте зейтина на умерен огън и запържете чесъна докато пусне аромата си. След това може да извадите скилидките, а ако са по-големи може да ги оставите.

Увеличете огъня и сложете пържолките да се изпекат до златисто от двете страни.

Правилото е да се запечатат хубаво на по-силния огън, за да запазят соковете си. Контрафилето не трябва да се готви дълго защото става сухо.

Извадете месото и го разпределете в чинии за сервиране заедно със омекналите скилидки чесън. Поръсете с малко сол и зехтин и сложете парченце ароматно манчего върху всяко каре.

По най-бързия начин запечете на тигана слайсовете хамон за по няколко секунди от всяка страна. Ще останете очаровани колко вкусен става хамона по този начин, така той отпуска аромата и засилва вкуса си. Освен това някак става по- солен, затова не посолявайте обилно месото преди това.

Другото важно е да имате предвид, че за такава кратка термична обработка е подходящ само Хамон Серано, а не Иберико или Де Себо.

Сложете слайсовете върху месото и сиренето, украсете с ароматен босилек и поднесете веднага. Консумира се докато е топло!

Чудните свински каренца с хамон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитни
07.10.2022 06:42
1