Начин на приготвяне
Първата най-важна стъпка от тази рецепта е приготвянето на брашно за салама. За целта сухият грах се смила с помощта на чопър, за да се получи от него прах. Така полученото брашно се слага в тенджера заедно с агар агар и вода.
Всичко се разбърква много добре и се поставя на слаб огън, за да поври поне десетина минути, като през това време се бърка непрестанно, за да не загори.
Получената каша се оставя да се охлади. После се прехвърля в чопър и се овкусява с олиото и всички останали подправки. Добавят се и скилидките чесън и сокът от цвекло. Сместа се пасира и след това се прехвърля във висока стъклена чаша.
Тя се поставя в хладилника за десетина часа. После чашата се обръща и се нарязва на кръгчета. Така полученият веган салам е готов за употреба. Той е апетитен еквивалент на колбаси във вегетариански сандвичи.