Ребърца с глазура

MarianeMariane
Джедай
5611k
Ребърца с глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Апетитни ребърца с глазура, които могат да накарат и заклет веган да промени мнението си"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2.5 кг ребърца
  • за глазурата
  • мед - 150 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • риган - 1 с.л. пресен
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • оцет - 120 мл бял
  • кетчуп - 250 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете свинските ребърца и ги подсушете с домакинска хартия.

Накиснете ги за няколко часа в смес от подправките и оцета, след което ги отцедете и печете около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Междувременно смесете меда с кетчупа и разтворете на слаб огън.

Намажете ребърцата с получената смес и запечете още 5 минути във фурната.

Поднесете с гарнитура от свежа салата и добре изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: