Начин на приготвяне
Пресейте брашното, направете в средата му кладенче и чукнете вътре яйцата. Добавете солта, зехтина и малко вода, така че да получите твърдо тесто. Охладете го за 1 час в хладилник.
Междувременно обелете картофите, настържете ги и ги бланширайте в подсолена вода за около 7-8 минути. Отцедете ги и ги смесете с предварително сотирания праз лук, натрошеното сирене и яйцата. Овкусете с чубрица, сол и черен пипер.
Разточете тънки кори от тестото и в загрят и намазнен тиган редувайте ред кори, ред плънка, като не забравяте всяка кора да намажете добре със зехтин. Пататникът се готви около десет минути на страна на средно силен огън, след което се завива с кърпа и задушава около 20 минути.