Начин на приготвяне
Настържете почистените картофи и лук на по-едро ренде. Изцедете излишната течност, ако е прекалено много. Овкусете сместа с джоджена и сол на вкус.
Отделно разбийте яйцата с олиото и черния пипер и объркайте към картофите. Намазнете голяма тава с 2 с.л. олио и сложете 1 кора от листите, като краищата трябва да излязат от тавата.
Сипете вътре плънката и я притиснете, като разпределите равномерно.
Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тавата, за да се оформи.
Отгоре сложете втората кора и застъпете с краищата на първата. Сложете тавата върху умерено загрят котлон или може да изпечете пататника във фурна.
Когато ястието се зачерви добре от долната страна, обърнете го върху поднос и после го върнете в тигана, да се запече и от другата страна.
Намажете готовия пататник обилно с масло и го охладете леко, преди да поднесете.
Коментари