Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Старовремски Пататник

Старовремски Пататник

СашкаСашка
Новак
6452156
Старовремски Пататник
Снимка: Сашка
1 / 2
16/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
36 мин.
Порции
2
"Най-лесния пататник за бърз обяд или вечеря за двама - за повече от вкусната картофена гозба увеличете продуктите двойно"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 3 щипки
  • олио - за намазване на тавичката
  • кашкавал - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се настъргват на рендето.

Пресипват се в купа и се слага малко сол черен пипер на вкус и джоджена.

В отделна чиния разбиваме яйцата и добавяме сол.

Изсипваме яцата при картофите. Смесваме ги заедно и разбъркваме. Добавяме натрошеното сирене и пак разбъркваме.

Слагаме хартия за печене в тавичка и намазваме с окото.

Изсипваме готовата смес за лесния пататник.

Печем пататника в тава на 200 °C за 20 минути (предварително загрята).

След запичане слагаме настъргания кашкавал и печем за още 5-6 минути до добиване на златист загар на пататника.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: