Маслини в саламура

MarianaMariana
Джедай
561
779
2k
23/09/2015
"Морска сол и търпение - нищо друго не трябва за приготвянето на мариновани маслини "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 744
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • маслини - черни, прясно набрани
  • морска сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва много внимателно да почистите маслините от всички дръжки, листа и т.н. За приготвянето на саламурата ви е нужна едра морска сол, като съотношението сол/вода е около 80-100 г сол на литър.

Нетрадиционен начин за проверка на саламурата е с помощта на съвсем прясно яйце - ако солеността е достатъчна, то не потъва на дъното на съда, в който е поставенo.

Маслините си киснат в саламурата поне 30 дни, като трябва да са покрити с някакъв съд, така че да не изплуват на повърхността.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар