Начин на приготвяне
Саламура от риба си е традиционна рибена супа по мъжка рецепта.
В тенджера се слага вода за заври.
Рибата се овалва в брашно и се пържи до готовност, а доматите и чушките се пекат на скара.
След завирането на водата в нея се пускат парченцата изпържена риба, нарязания на ситно домат и чушките, които се накъсват на дълги и тънки лентички. Така ври около 15-20 мин, след което се добавя скълцания чесън, солта, копъра, магданоза.
Запържения червен пипер и олиото се изсипват в саламурата. Ако се приготвя с риба се използва олиото, в което е пържена рибата.
Саламурата от риба е вид рибена супа, която се приготвя в много от градовете, разположени по поречието на река Дунав.
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид.