Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран в саламура с люти чушки

Шаран в саламура с люти чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шаран в саламура с люти чушки1 / 2
15/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Пикантно предизвикателство за небцето - само за ценители"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • девесил - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 2-3 ч. ч. подсолена вода се слага обеленият и дребно нарязан кромид лук и се вари около 20 минути заедно със солта, лютивите чушлета и сока от лимона.

Прибавя се нарязаният на порции шаран, предварително изпечен на скара или изпържен.

Съдът се похлупва и се оставя на топло за около 20 минути. При поднасянето ястието се поръсва със ситно нарязан девисил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ядох веднъж и никога няма да го забравя
03.02.2023 14:12