Начин на приготвяне
Първо, изкисваме прясната сланина. Поставяме я в дълбок съд и заливаме с вода, като водата трябва да е 2-3 пръста над сланината.
Поставяме тенджерата на хладно място за 24 часа.
През това време водата трябва да се смени поне три пъти. Щом сланината се е изкиснала, я изваждаме от водата.
През това време си приготвяме саламурата, на 1 л вода слагаме 50 г морска сол.
Слагаме водата и солта на котлона да заври. След това оставяме да се охлади и прецеждаме.
Нарязваме сланината на парчета и подреждаме в буркани. Ред сланина 1-2 скилидки чесън, няколко зърна черен пипер и листо дафинов лист и така редуваме.
Заливаме сланината със саламурата, като тя трябва да е поне 1 пръст над нея.
Затваряме бурканите и слагаме на хладно място.
Сланина е готова след месец.
Вадим от буркана, измиваме с вода, оставяме да се отцеди, нарязваме на парченца и сервираме нашата сланина в саламура и чесън с червено вино.