Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Сланина в саламура с чесън

Сланина в саламура с чесън

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Сланина в саламура с чесън
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"В домашната сланина е истината, особено ако я сервирате с чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • сланина
  • чесън
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изкисваме прясната сланина. Поставяме я в дълбок съд и заливаме с вода, като водата трябва да е 2-3 пръста над сланината.

Поставяме тенджерата на хладно място за 24 часа.

През това време водата трябва да се смени поне три пъти. Щом сланината се е изкиснала, я изваждаме от водата.

През това време си приготвяме саламурата, на 1 л вода слагаме 50 г морска сол.

Слагаме водата и солта на котлона да заври. След това оставяме да се охлади и прецеждаме.

Нарязваме сланината на парчета и подреждаме в буркани. Ред сланина 1-2 скилидки чесън, няколко зърна черен пипер и листо дафинов лист и така редуваме.

Заливаме сланината със саламурата, като тя трябва да е поне 1 пръст над нея.

Затваряме бурканите и слагаме на хладно място.

Сланина е готова след месец.

Вадим от буркана, измиваме с вода, оставяме да се отцеди, нарязваме на парченца и сервираме нашата сланина в саламура и чесън с червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: