Сладки жълъди

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сладки жълъди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Сладки жълъдчета, които може да хапвате по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.ч. краве
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - за поръсване
  • течен шоколад - за глазура
  • мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете твърдо тесто от маслото, захарта, яйцата, брашното и ванилията. След това с помощта на чаена лъжичка оформете няколкосантиметрови сладки във формата на жълъди.

Поставете ги в предварително намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато не станат златисти на цвят.

След като ги извадите от фурната, оставете ги добре да изстинат. Сладките се слепват една с друга с мармалад, върхът им се потапя първо е течен шоколад, а накрая в смилените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: