Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Лесна домашна баклава

Лесна домашна баклава

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесна домашна баклава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Лесна баклава за начинаещи кулинари, с която да впечатлят всички любители на сладките изкушения"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • масло - 125 г краве
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетът с кори разделете на две.

Поръсете едната половина с ½ от разтопеното масло и половината част от смлените на едро орехови ядки.

Другата половина от маслото и ядките поръсете върху втората част от корите за баница.

След това навийте двете части на рула и нарежете баклавата на малки хапки с дебелина от около 3 см.

Поставете хапките в предварително намазнена тава и печете при 180 градуса.

От водата, захарта и ванилията пригответе захарен сироп, с който да полеете баклавата, когато изстине.

Лесната домашна баклава е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: