Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте яйцата. Прибавете към тях мазнината, брашното, меда, бакпулвера и продължете с бъркането. Целта е да се получи субстанция, наподобяваща каша.
Наситнете локума и начупете орехите. Вземете две кори, намазнете ги леко и по дължината им наредете от локума, ядките и приготвената одеве смес.
Навийте корите на руло и го поставете в намаслена и набрашнена тавичка. Подходете по същия начин с всички кори. Наредените рула се поръсват с малко мазнина и вода и се пекат във фурната до придобиване на златист цвят.
След като изстинат, се нарязват на късове и се поливат с горещ сироп от 3 ч.ч. вода, захар и канела. Така баклавата трябва да престои една нощ и след това може да се поднесе.