Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Домашни брускети с пастет

Домашни брускети с пастет

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Домашни брускети с пастет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 4 бр. големи
  • каперси - 1.5 с.л.
  • багета - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • марсала - ½ ч.ч.
  • бульон - ½ ч.л. пилешки
  • аншоа - 1 ч.л. паста
  • масло - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата. Сипете зехтина в тиган и изпържете ситно нарязания лук. Щом омекне, добавете чесъна и разбъркайте.

Прибавете дробчетата и ги запържете, залейте с виното, овкусете със сол и черен пипер. Добавете малко бульон. Задушете докато течността се редуцира.

Махнете от котлона и пасирайте сместа. Добавете маслото и каперсите, пасирайте отново.

Ако сместа е твърде гъста, сипете малко от бульона. Овкусете с още сол и черен пипер, ако е необходимо.

Нарежете багетата и я запечете. Намажете хрупкавите брускети с пастета и украсете със смокини по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: