Пастет с кестени

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пастет с кестени
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Поставяме в малки бурканчета и заливаме с разтопено масло, за да се съхрани по-добре пастетът с кестени. Поднасяме върху филийка хляб."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 200 г (и/или заешки)
  • кестени - 100 г (сварени)
  • гъби - 3 бр. (печурки)
  • чесън - 2 скилидки
  • манатарки - 1 ч.л. (сушени)
  • краве масло - 50 г
  • готварска сметана - 50 мл
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • вода - (топла или бульон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в част от маслото нарязаните на ситно чесън и гъби.

След като са готови, изваждаме от тигана и в него запържваме дробчетата.

Когато хванат загар, връщаме гъбите и чесъна в тигана, овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка и добавяме малко пилешки бульон или вода.

Прибавяме кестените, които натрошаваме с ръце и оставяме всичко да се задуши за около 5 минути.

След като течността се изпари, добавяме сметаната, разбъркваме и отстраняваме от котлона.

Пасираме още топла сместа и при нужда добавяме още подправки.

Поставяме в малки бурканчета и заливаме с разтопено масло, за да се съхрани по-добре пастетът.

Поднасяме върху филийка хляб пастетът с кестени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: