Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пипала от октопод на тиган

Пипала от октопод на тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пипала от октопод на тиган
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Какво ще кажете днес да разнообразите менюто с пипала от октопод, приготвени на тиган"

Необходими Продукти

  • октопод - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - скълцан пресен, може и 1 к.л. сушен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като почистите и премахнете кожата на октопода, сложете вода в тенджера да кипне и го добавете заедно със содата за хляб. Варете октопода около 20 минути.

През това време пригответе дресинга от скълцания ситно чесън, зехтина, скълцания риган, изцедения сок от 1 лимон.

Изрежете пипалата на сварения октопод, залейте с дресинга, покрийте съда и оставете да се маринова за 1 час.

Овкусените пипала на октопод се запичат на обикновен или грил тиган за около 10 минути.

Прехвърлете пипалата в чиния, залейте ги с изцедения сок от останалия половин лимон и поднесете с резенчета от другата половинка цитрус.

Пипалата от октопод на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това са пипала от калмари!
12.05.2023 21:02