Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пипала от октопод на скара

Пипала от октопод на скара

Пипала от октопод на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пипала от октопод на скара - ароматни и крехки, чакащи само подходящото лятно питие"

Необходими Продукти

  • пипала от октопод - 1 кг
  • черен пипер - 6 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си пипалата от октопода и разрязваме по един, тъй като са две по две.

В съдина с капак ги поставяме, заливаме с вода толкова, колкото да се покрият, добавяме солта, зърната черен пипер и бахар, лука, който разрязваме на 4-ри, и поставяме цели скилидки чесън.

Към тях добавяме последно и 2 супени лъжици, като оставяме да се варят на не много силен, като към 35-40 мин се бодват с остро шишче, да се провери дали са омекнали.

Ако са омекнали, премахваме, ако не са, оставяме, докато омекнат.

Премахваме съда от огъня и оставяме за 24 часа да си почиват и да поемат от ароматите.

Когато премине времето, си загряваме предварително скарата и когато е силно загрята, поставяме пипалата от октопод на скара за по 3-4 минутки, колкото да хванат типичните за печенето на скара резки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Интересно
06.07.2023 01:16
1