Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пипала от октопод с бяло вино

Пипала от октопод с бяло вино

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Пипала от октопод с бяло вино
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Имаме слабост към средиземноморската кухня, особено към онези рецепти, които са лесни за приготвяне, а резултатът - гарантиран"

Необходими Продукти

  • октопод - 800 г пипала
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пипалата и ги слагаме в тенджера под капак. Варим ги около 40 минути. Като във содата сипваме бяло вино и подправките.

Проверяваме дали са готови като ги боднем с шиш, за да видим дали са омекнали. След като ги свалим от огъня, слагаме тиган и разтопяваме маслото в него.

Тогава слагаме и пипалата и леко ги запържваме. Поднасяме ги със зелен лук и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: