Домашната торта на баба

Баба ДонкаБаба ДонкаНовак
09/10/2015
"Представяме ви тази много вкусна и лесна домашна бисквитена торта от тефтерите на баба"
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 469
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 750 мл от млякото и го кипнете. Към него прибавете захарта и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.

Разбийте яйцата и прибавете към тях брашното, ванилията и рома. Получената смес миксирайте със сладкото прясно мляко. Целта е да се добие кремообразна течност.

Натрошете бисквитите и ги разпределете по дъното на тава. Покрийте този слой с малко от останалото прясно мляко и приготвения преди малко крем.

Наредете още един пласт бисквити и повторете процедурата. Когато бисквитите свършат, завършете десерта само със слой крем. Отгоре поръсете със смлени орехи и шоколад. Готовата торта оставете в хладилник за осем часа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар