Тиквен мед

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
09/10/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 963
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на дребно ренде. Разбърква се със захарта и се оставя за 2 часа и половина, за да се отдели сокът.

Настърганата тиква заедно със сока се вари на бавен огън, като се прелива по малко от сока в друг съд.

Сокът се смесва с канелата и се вари на бавен огън, докато не се сгъсти като мед.

Сервира се с палачинки, може да се добавя в различни сладкиши като подсладител.

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Супермаг
Супермаг
16.09.2020 10:35
доставка на мед
0
0