Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Веган топено сирене

Веган топено сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Веган топено сирене1 / 2
11/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • кашу - 400 г сурово
  • чушки - 1 бр. червена от консерва
  • зехтин - 1 к.л.
  • агар агар - 1 ч.л
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашуто се измива и се накисва в около 2 ч.ч. вода за 6 часа. След това се пасира със същата вода. Получената течност се филтрира с едра цедка.

След това се загрява на огъня за малко и в нея се добавят зехтинът, солта, лимоновият сок, агар агар, пасираните чушка и чесънът. Течността се дръпва от котлона и се оставя да се охлади малко.

После се пълни в стъклена висока чаша или друг съд с цилиндрична форма. Прибира се в хладилника за 5-6 часа. Полученото веган топено сирене може да се ползва за сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: