Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешко бон филе със зеленчуци

Телешко бон филе със зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешко бон филе със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма какво да му объркате - мариновате, печете, хапвате - лесно и вкусно е"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г бон филе
  • авокадо - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • за маринатата
  • вино - 1 ч.ч.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чесън - 3 щ. на прах
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на четири еднакви филии. Те се покриват с марината и се оставят да поемат от нея тридесетина минути.

През това време морковите се нарязват на резки, тиквичките - на филийки, лукът - на шайби, а чушките се разполовяват.

Зеленчуците се изпичат леко от двете страни в намазнен грилован тиган и слагат в съд под похлупак. След това в същия тиган се изпичат и овкусените парчета месо.

Те се разпределят в чинии и се покриват с зеленчуците и нарязано авокадо.

Яденето се подправя с лимонов сок и сол на вкус, след което се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: