Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко филе със зеленчуци

Телешко филе със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешко филе със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Ароматно телешко със зеленчуци, на което въобще няма да се опитваме да устоим и втора порция ще си сипем даже"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • броколи - 350 г
  • домати - 250 г
  • царевица - кочанчета - 5 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • сос - рибен 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме броколите на розички и ги бланшираме за 3 мин. , след което ги отцеждаме.

Нарязваме доматите на две, а царевичните кочанчета на – парчета, лютивите чушлета – на ситно.

Нарязваме месото напречно на влакната на тънки парчета.

Смесваме соевия и рибния сос с лимоновия сок. Чесъна почистваме и накълцваме. Смесваме всичко с месото и оставяме да престои около 5 мин.

В загрята мазнина изпържваме месото, което предварително сме отцедили от марината.

Добавяме броколите и царевицата, леко запържваме, прибавяме доматите, маринатата и чушлетата.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: