Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Френски сладкиш с коняк и череши

Френски сладкиш с коняк и череши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски сладкиш с коняк и череши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • захар - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • коняк - 75 мл
  • брашно - 600 г
  • череши - 800 г
  • бадеми - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилките. Брашното се пресява. Маслото се разбива със захарта до кремообразна смес. Добавят се два жълтъка и две цели яйца.

Добавя се конякът и сместа се разбива, докато не заприлича на крем. Добавя се брашното и се замесва тесто, което трябва да е пластично. Оставя се в хладилника за 30 минути.

Разделя се на две неравни части. По-голямата се разточва и се слага в тава така, че да се оформят и стенички. Тестото се поръсва със смлените бадеми.

Отгоре се слагат черешите и се покриват с останалото тесто. В средата се прави дупка, за да излиза парата и сладкишът се пече 1 час на 180 градуса. Сервира се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: