Домашни гофрети с кисело мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
07/10/2015
"Една хубава и точна рецепта на домашни гофретки, която безотказно работи! Пробвай и ти!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 270
  • Преглеждания за месеца2335
  • Преглеждания за седмицата280
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте уреда за гофретите.

В дълбока купа смесете заедно яйцата, солта, захарта, ванилията и киселото мляко.

Смесете всички сухи съставки в друга купа, разбъркайте и прибавете към горната смес. Разбъркайте добре.

Намазнете уреда и изпечете пухкавите гофрети. Сервирайте ги със сладко по избор.

Кръгла иноксова форма за яйца и мини палачинки 10 cм-10%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла иноксова форма за яйца и мини палачинки 10 cм
8.00 лв.
7.20 лв.
Виж ››

Кръглата форма за яйца ще позволи на въображението ви да се развихри при създаване на омлети и други ястия с яйца. Формата за яйца има удобна дръжка, с която лесно ще я поставите и в загрят тиган.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Силвана
Силвана
30.03.2020 17:46
Много хубава рецепта. Винаги се получават добре.
0
0
Vania Kazkouti
Vania Kazkouti
17.07.2019 08:02
На мен не знам защо която и рецепта да направя винаги ми залепват.Намазвам с мазнина ,но нищо.
1
0
мнс
мнс
07.03.2016 14:04
Ей хора защо бакпувер ,а не сода??
Бакпулвер се слага в прясно мляко,а в кисело мляко се слага сода.
Така знам.
2
0
Радомира Михайлова
Жената е объркала описанието, но и от готвача не са обърнали внимание на грешката, когато са я побликували. Аз я правя като слагам бакпулвера при брашното - пресявам всичко, а сода изобщо няма. И това за бакпулвера и содата което казваш е наполовина само вярно. Содата се гаси в кисело мляко за да се неутрализира в киселина и после да не мирише толкова, а бакпулвера не му е необходимо нито прясно, нито кисело мляко.
1
0
Дани
Дани
19.06.2016 15:11
Бакпулвер не се слага в мляко, още по-малко в прясно. Т.е. няма нужда бакпулвера да се гаси в мляко/КИСЕЛО/защото лимонената киселина, като основна съставка на бакпулвера, върши тази работа. Когато, обаче, ползваме само основа/сода/, тя трябва да се угаси в киселина /кисело мляко, оцет, лим. сок/ и по този начин готовото изделие не мирише толкова силно на сода. Когато се използват два вида основи едновременно, напр. сода бикарбонат и амонячна сода, едната се гаси в кисело мляко, другата в оцет или лим. сок. Когато се употребява само бакпулвер, той се смесва заедно с брашното.
4
0