Сушени гъби с ориз на фурна

MalinaMalinaНовак
08/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 510
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Залейте сушените гъби с врящата вода и ги оставете настрана. Нарежете лука. Загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете едната глава лук и чесъна за около 8 минути или докато покафенее.

Отделете лука в единия край на съда, добавете нарязаните пресни гъби и ги задушете за още 5 минути, без да разбъркате. Обърнете ги внимателно и гответе още 5 минути. Отцедете манатарките, като запазите течността. Добавете ги в тигана заедно с розмарина.

Прибавете ориза и гответе за 4 минути. Увеличете котлона и добавете виното, оцета, бульона и запазената течност от манатарките.

Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и кипнете. Покрийте и сложете във фурната за 35 минути.

Междувременно направете карамелизирания лук. Загрейте оставащия зехтин и добавете нарязания на кръгове лук. Овкусете със сол и запържете, докато лукът покафенее – отнема повечко време. Сервирайте всяка порция ориз с карамелизиран лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар