Начин на приготвяне
В подходяща тава сложете кравето масло и сушените гъби /като ги поначупите/, само докато маслото се разтопи и леко загрее. Внимавайте гъбите да не се препекат.
Измийте ориза от нишестето и го прибавете в тавата. Загрейте до 200 градуса, като през 1-2 мин разбърквате ориза, докато стане стъклен.
Залейте с 300 мл бяло вино и оставете ориза да го поеме.
Загрейте пилешкия бульон, прибавете и подправките. Кипнете бульона и залейте ориза. Разбъркайте добре и оставете да се пече на 180 градуса докато течността се обсорбира напълно.
Това е чудесно ароматно ястие или гарнитура към месо.
Съвет: Ако имате възможност, използвайте домашно приготвен пилешки бульон.