Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кейк със сладко

Постен кейк със сладко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Постен кейк със сладко1 / 3
17/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Който е казал, че веганите и вегетарианците не могат да се наслаждават на вкусни сладкиши, не е бил прав, ама никак Ето го и нашето предложение за тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кафява захар - 120 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сладко - 250 г от малини
  • зехтин - 200 мл
  • орехи - 1 шепа, смлени на брашно
  • вода - 370 мл
  • канела - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се слага в купа заедно с всички останали сухи съставки.

Разбърква се и към получената смес се добавят сладкото, олиото и водата.

Всички продукти се размесват още веднъж и добитата гъста каша се оставя така десетина минути.

След това се изсипва в намазнена форма за кекс и се пече в загрята фурна на 180 градуса.

Готовият кейк се отделя от формата и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: