Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен сладкиш със сладко от праскови

Постен сладкиш със сладко от праскови

АнтонияАнтония
Чирак
3332162
Постен сладкиш със сладко от праскови
Снимка: Антония
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Знаем с какъв невероятен сладкиш да ви изненадаме дори и по време на пости"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • олио - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • сладко - 300 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • какао - 2 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. нарязани (по желание)
  • брашно - 3 ч.ч. ( 1ч.ч. - 200 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото, което аз използвах е от праскови, но предполагам ще стане с всякакво друго, важно е да отбележа, че ако е с цели плодове или по-големи парчета трябва да се нареже.

Също така ако е много гъсто трябва да се се увеличи количеството на водата. Тестото трябва да е с консистенция на кексово, може би една идея по-гъсто.

Разбираме захарта с олиото, водата, добавяме сладкото и отново разбъркваме. Добавяме канелата, какаото и содата угасена с малко оцет. Накрая прибавяме брашното и разбиваме.

По желание може да се добавят и около половин чаша нарязани орехи. Печем на 180 градуса до суха клечка, в намазнена и набрашнена тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: