Леща със запръжка по селски

МимозаМимозаНовак
10/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 294
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се изкисва във вода половин час. След това се измива още един път и се слага да ври в тенджера с вода. Щом заври, първата вода се маха и се налива нова, която се подсолява. Лещата се оставя да къкри на умерена температура.

Когато стане ясно, че лещата е омекнала, се преминава към приготвянето на запръжката в тиган. За целта в загрятото масло се запържват скълцаните лук, моркови и цели скилидки чесън. Добавят се всички подправки, а накрая и брашното. Когато запръжката се сгъсти, се разрежда с 2-3 с.л. бульон от лещата.

Всичко се разбърква, за да се уеднакви. Тенджерата с лещата се отдръпва за кратко от огъня и в нея се налива запръжката. Разбърква се и яденето се връща на котлона, където да престои до пълно сваряване на всички продукти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар