Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Яйца по панагюрски в микровълнова фурна

Яйца по панагюрски в микровълнова фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Яйца по панагюрски в микровълнова фурна1 / 3
16/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
1
"Класически аламинут, приготвен буквално за 5 минути с помощта на микровълновата фурна"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • краве масло - 30 г
  • червен пипер
  • оцет - 2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се натрошава сирене и се разбърква със счукан чесън и кисело мляко. Йенска купа се пълни с вода до половината. Водата се подправя с оцет и сол.

Слага се да заври в микровълновата фурна за около две минути. След това съдът с водата се вади и вътре се чукват яйцата.

Купичката се връща обратно във микровълновата и яденето се вари още 3 минути на максимална мощност. Готовите яйца се изваждат от водата и се разполагат върху киселото мляко.

Отново в микровълновата фурна се запържва маслото с червения пипер. С него се заливат яйцата и се поднасят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: