Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Пухкави катми по странджански

Пухкави катми по странджански

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пухкави катми по странджански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Сутрините няма да бъдат толкова трудни щом на масата ви чакат пухкави катми и горещо кафе за закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сланина - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към него се добавят млечната смес с маята и разбитото яйце.

Всичко се разбърква, за да се получи нещо като каша за палачинки.

Тиганът се слага на котлона и се намазнява с парчето сланина. Щом се загрее, върху него се разпределя с черпак от приготвената преди това смес.

Катмите се изпичат от двете страни и се поднасят със сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: