Начин на приготвяне
Маслото се изважда на стайна температура, за да омекне.
Топеното сирене се слага в камерата, за да се стегне и да се реже по-лесно.
В дълбок съд се смесват каймата и яйцата. Посолява се.
Фурната на печката се включва да се сгорещи на 200 градуса.
Филиите от избрания хляб се подреждат в широка и плитка тава. Намазват се тънко с размекнатото масло.
Топеното сирене се изважда от камерата и се нарязва на дребни кубчета.
Прибавя се към разбърканата с яйцата кайма.
Получената смес за принцесите се разпределя върху подготвените в тавата филии хляб и принцесите с кайма се изпича в загрятата фурна за 15-тина минутки.
Топлите странджанки с топено сирене могат да се сервират с айрян, кисело мляко, сок, сироп.
Коментари