Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисело зеле в буркани

Кисело зеле в буркани

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кисело зеле в буркани1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"И вие ли нямате търпение киселото зеле да стане? Ето и нашата хитрина за бързи кисело зеле, което се приготвя в буркани"

Необходими Продукти

  • зеле
  • моркови
  • сол
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите зависи от това колко буркана искате да напълните. Необходими са ви чисти големи буркани.

Първо почистете зелките. За целта откъснете горните два реда листа на всяка зелка, измийте ги добре и ги сложете цели на дъното на бурканите.

Останалото зеле се нарязва и се разбърква с настъргани моркови, както и с накълцани стръкове целина.

Претрийте зелето със сол и го натъпчете в бурканите до гърлото им. Поставете по един камък за тежест в бурканите и залейте с леко осолена хладка вода, която трябва да покрива зелето един пръст.

Сложете бурканите в кухнята на топло, а гърлата им завийте с двойно сгъната марля и ластик. След 4-5 дни киселото зеле трябва да е годно за консумация.

Киселото зеле в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: