Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешко с доматен сос и маслини каламата

Пилешко с доматен сос и маслини каламата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешко с доматен сос и маслини каламата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • домати - 700 г настъргани
  • маслини - 160 г каламата
  • розмарин - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • босилек - 1 ч.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете чесъна. Добавете нарязаните на ленти пилешко месо и ги запържете леко.

Прибавете дафиновия лист и маслините. Разбъркайте и добавете предварително настръганите домати. Овкусете с останалите подправки и сол на вкус.

Оставете ястието да се вари на бавен огън, докато доматеният сос се посгъсти. От време на време разбърквайте, за да не загори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: