gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени в сметанов сос

Пелмени в сметанов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Пелмени в сметанов сос1 / 4
22/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Страхотни са и се приготвят толкова лесно, че докато си помислите за тях и вече са в чинията"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете замразените пелмени в 2 л вряща вода. Добавете бульона и половината от маслото. Изчакайте водата да заври пак и след 5-10 минути извадете тестените иделия и ги оставете да се се отцеждат.

През това време се заемете с приготвянето на сметановия сос. В тенджерка стопете другата половина от маслото. Добавете заквасената сметана, скълцания лук и подправките. Разбъркайте и щом получите гладък сос, отдръпнете от огъня.

След това можете да процедирате по два начина. Единият е да добавите пелмените в тенджерката със соса, да разбъркате и после да сервирате.

Другият вариант е да разпределите пелмените в чинии и във всяка порция да сложите по малко от сметановия сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: