Сос за пелмени

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сос за пелмени1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"И най-майсторски приготвените пелмени не са вкусни, ако не са поднесени с точния сос!"

Необходими Продукти

  • сметана - 200 мл готварска
  • горчица - 1 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • чесън - 2 - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • кашкавал - 1 с.л.
  • копър - 2 с.л. накълцан или друга мерудия на вкус
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с телена бъркалка разбъркайте сметаната, киселото мляко, горчицата, зехтина и добавете счукания чесън, настъргания фино кашкава.

Овкусете с подправките на вкус и сложете да се охлади в хладилника. Може да го използвате и като сос за спагети.

Сос за пелмени е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митко
Митко
Направо спасител!

Пелмените сами по себе си не ставаха но соса определено спаси положението и накрая всичко мина гладко.

Единственият коментар е към количеството, което се получава... бая пелмени трябва да се изядат с този сос. Препоръчвам да се съкратят всички материали на половина и тогава ще е добре като за 5-6 порции пелмени.

Също така да не се прекалява с чесъна, че аз сложих само две скилидки и се оказаха достатъчни.

Като цяло страхотна рецепта!
09.03.2012 21:43
3
1