Начин на приготвяне
В купа с телена бъркалка разбъркайте сметаната, киселото мляко, горчицата, зехтина и добавете счукания чесън, настъргания фино кашкава.
Овкусете с подправките на вкус и сложете да се охлади в хладилника. Може да го използвате и като сос за спагети.
Сос за пелмени е много сполучлив.
Коментари
Пелмените сами по себе си не ставаха но соса определено спаси положението и накрая всичко мина гладко.
Единственият коментар е към количеството, което се получава... бая пелмени трябва да се изядат с този сос. Препоръчвам да се съкратят всички материали на половина и тогава ще е добре като за 5-6 порции пелмени.
Също така да не се прекалява с чесъна, че аз сложих само две скилидки и се оказаха достатъчни.
Като цяло страхотна рецепта!