Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени в сметанов сос

Пелмени в сметанов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пелмени в сметанов сос
Снимка: Iliana Stoyanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотни са и се приготвят толкова лесно, че докато си помислите за тях и вече са в чинията"

Необходими Продукти

  • пелмени - 450 г готови
  • масло - 50 г
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • бульон - 1 кубче телешки
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • лук - 1 глава
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете замразените пелмени в 2 л вряща вода. Добавете бульона и половината от маслото. Изчакайте водата да заври пак и след 5-10 минути извадете тестените изделия и ги оставете да се се отцеждат.

През това време се заемете с приготвянето на сметановия сос. В тенджерка стопете другата половина от маслото.

Добавете заквасената сметана, скълцания лук и подправките. Разбъркайте и щом получите гладък сос, отдръпнете от огъня.

След това можете да процедирате по два начина. Единият е да добавите пелмените в тенджерката със соса, да разбъркате и после да сервирате.

Другият вариант е да разпределите пелмените в чинии и във всяка порция да сложите по малко от сметановия сос.

Пелмените в сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Пелмени и то точно руски съм яла като малка и въобще не ми харесаха.Но с годините вкусът се променя ис удоволствие бих пробвала отново.
15.05.2016 09:58
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Обожавам пелмени,но обичам домашни,жалко че са толкова трудоемки...
15.05.2016 09:56
1