Паеля с морски дарове
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Паеля с морски дарове

Паеля с морски дарове

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Паеля с морски дарове1 / 3
13/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
"Трябва да опитате, за да разберете защо всички се прехласват по тази паеля с морски дарове!"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г сварени с черупката
  • скариди - 150 г големи
  • риба - 400 г филе, нарязано на парчета
  • лук - 1 глава стар, нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • червени чушки - 2 броя
  • ориз - 250 г
  • грах - 200 г замразен
  • шафран - 1/2 с.л.
  • бульон - 1 л пилешки
  • вино - 50 мл бяло сухо
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - сокът от 1/2 лимон
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява около 2 лъжици зехтин. Запържват се скаридите и рибата от всички страни. Овкусяват се със сол и пипер и се изсипват в друг съд.

В същия тиган се сипва още малко зехтин и се запържват лукът и чушките, след което се добавя чесънът и оризът. Разбъркват се добре и се налива виното. Шафранът се изсипва в пилешкият бульон да се разтвори.

Веднага щом се абсорбира виното от ориза, се налива малко от бульона с шафрана и се добавя грахът. След като ориза поеме течноста, се добавя по малко от бульона, като се оставят около 1/4 от него.

Най-накрая се изсипват мидите, скаридите, рибата и последната 1/4 от пилешкия бульон. Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза. След като се извади от фурната съдът се оставя покрит още 5-8 минути. При сервиране се поръсва с лимонов сок и магданоз.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: